Därför ska du bli snickare

Snickare anses vara ett av världens äldsta jobb och många är nyfikna på yrket. Om du kan känna igen dig i det men ännu inte bestämt dig huruvida det är värt att gå en snickarutbildning eller inte kan det här inlägget vara av intresse. I följande text kan du läsa mer om varför du ska bli snickare och vad som gäller för rotavdrag snickare.

Bra lön
Till att börja med tänkte vi snabbt gå igenom den anledning som lockar många vilket är lönen. Snittlönen för en utbildad snickare ligger på omkring 36 000 kr. Sedan kan lönekuvertet vara olika beroende på vilket företag snickaren jobbar för. De snickare som jobbar inom kommunen tjänar i snitt 32 000 kr. Men det de flesta snickare har gemensamt är att de tjänar minst 30 000 kr i månaden.

Fysiskt arbete
Även fast delar av en snickarutbildning är teoretisk och du behöver besitta en del kunskaper för att bli snickare så är stora delar av en snickares arbete fysisk. De arbetar mycket med händerna för att bygga, konstruera och renovera olika typer av projekt. Är du en person som föredrar fysiskt arbete framför ett något mer stillasittande arbete så kan snickare vara ett passande yrke för dig.

Varierande miljö
Som snickare är den ena veckan olik den andra. Det är för att de flesta snickare arbetar för ett byggföretag där uppdragen sker på olika platser. Det kan vara allt från att färdigställa ett byggprojekt till att fixa mindre snickerier i någons hem. Är du en person som behöver mycket variation och inte har något emot att åka mycket mellan olika arbetsplatser så kan yrket vara något för dig.

Stor efterfrågan
Trots att snickare är en av världens äldsta yrken så är yrket ständigt aktuellt och efterfrågan kommer troligtvis alltid vara stor. Om du investerar i en snickarutbildning är chansen stor att du kommer att ha arbete så snart som du har avslutat din utbildning. Och om du trivs bra med det är det troligt att du kommer ha en anställning som snickare för resten av ditt vuxna liv vilket skapar trygghet och din framtid som snickare ser mycket ljus ut.

Starta eget företag
Många trivs bra med att arbeta för någon annan och vara en del av rekommenderade snickare i åsa. Men eftersom efterfrågan är stor har du goda möjligheter att starta ett eget företag om du så vill. Du behöver nödvändigtvis inte ha flera anställda, du kan också arbete själv eller med några få utvalda och kompetenta personer. Att starta eget som snickare är enkelt och det är lätt att få kunder. Så om du någon gång vill starta ditt egna företag kan du alltså göra det som snickare.