Vad behöver en snickare för utrustning?

De flesta skulle spontant svara att en snickare egentligen bara behöver en hammare och en låda spik för att kunna sätta igång via https://golvslipningstockholmslän.se. Det är dock en sanning med modifikation. En snickare behöver en hel del utrusning och exakt vilken beror på arbetsuppgiften. Läs mer här.

Arbetskläder
Det är inte förvånande att en snickare behöver rejäla arbetskläder, med tanke på både arbetsmiljölagen och det slitage som kläderna utsätts för. Att komma till arbetet i jeans och skjorta duger helt enkelt inte. En snickare behöver till exempel satsa på ett par stryktåliga arbetsbyxor med många fickor och gärna med både spikfickor och tumstocksficka. Arbetsbyxorna behöver också ha möjlighet till knäskydd eftersom en del arbeten kräver kreativa arbetsställningar. En arbetsskjorta och en fleecejacka eller en bomullströja är också att föredra. Ibland måste en snickare arbeta utomhus på byggen som kan vara både kalla och dragiga och då kan en varmare fleecejacka eller en arbetsjacka vara på sin plats, självklart utrustad med reflexer för att synas under vinterhalvårets mörkaste morgnar och eftermiddagar. En mössa och ett par arbetshandskar behövs också med tanke på att händer och huvud kan behöva en del skydd. På en byggarbetsplats eller en arbetsplats överhuvudtaget är en skyddshjälm något som är lagstadgat för att undvika skador. Snickaren spenderar all sin tid på stående fot och därför måste ett par riktigt bra arbetsskor införskaffas med sulor som klarar påfrestningen och ger ryggen det stöd den behöver.

Verktygsbälte
Verktygsbältet är snickarens bästa vän. Här finns olika varianter och det är upp till snickaren att välja det som passar bäst. Det finns verktygsbälten som bara hängs runt midjan och det finns bälten som är fästa i hängslen som möjliggör att snickaren helt enkelt orkar bära mer verktyg i bältet eftersom vikten även fördelas kring axlar och rygg. Verktygsbältet har fickor med fack för hammare, mejslar, tång och knivar m.m. Det finns även fickor för elverktyg som skruvdragare och spikpistol. Naturligtvis finns det också en hammarhank för hammaren. Bältet har också plats för en timmermanspenna och ett vattenpass. En del snickare bär också med sig anslagsvinkel och fogsvans.

Hörselskydd och skyddsglasögon
Många kanske glömmer bort att en snickares arbetsmiljö är full av farligt buller som kan skada öronen. Därför är det viktigt att investera i riktigt bra hörselskydd. Det finns till exempel hörselkåpor med Bluetooth där snickaren kan lyssna på musik och dessutom ansluta mobilen för att kunna svara i telefon. Förutom att skydda öronen måste snickaren också skydda ögonen. Det finns en hel del som kan gå snett om en spik från spikpistolen hamnar i ögat eller om träflis från hyvelbänken letar sig in under ögonlocket. Arbetsplatsen för en snickare kan bli farlig utan rätt utrustning.