Så väljer du pålitliga flyttfirmor

Oavsett om du planerar att flytta inom en snar framtid, vill flytta längre fram i livet eller nyligen har flyttat kan en seriös och professionell flyttfirma hjälpa dig. En flyttfirma som flyttfirmor malmö kan hjälpa dig med alla förberedelser som behövs inför flytten, men fungerar även som en hjälpande hand i din nya bostad.

Ett vanligt missförstånd är att flyttfirmor endast kommer till nytta innan eller i samband med flytten, men det är fel. Innan flytten kan en flyttfirma hjälpa dig med kartonger, packning och emballage. Det finns även många flyttfirmor som kan hjälpa dig att köra föremål till tippen eller slänga på återvinningen. I samband med flytten är det främst transport och bärhjälp som gäller och efter flytten kan du få hjälp med magasinering av föremål du inte kan ha i bostaden.

Hitta bra och seriösa flyttfirmoFlytta utomlands flygplanr
Med det sagt kan alla i flyttstadiet vara i behov av en bra flyttfirma, men hur ska man veta vilken som är bra och hur hittar man dessa flyttfirmor? När det finns ett hav av olika företag att välja mellan är det långt ifrån alla som kommer kunna erbjuda samma standard på tjänster och service. Det gäller att hitta de riktiga guldkornen och här berättar vi exakt hur du går tillväga och vad du ska hålla utkik efter.

Jämföra är inte allt
Många tror att det räcker med att använda en jämförelsetjänst för att hitta flyttfirman med det bästa priset, men priset är inte avgörande för hur seriöst och proffsigt ett företag är. Vill du vara säker på att du hittar ett företag som verkligen kan prestera är det mer än priset du ska titta efter.

1. Vad ingår i priset? Finns det några dolda avgifter eller extrakostnader som du kommer behöva stå för i efterhand?

2. Erbjuder flyttfirman ett fast pris? En seriös och pålitlig flyttfirma är mycket tydliga med sina priser redan från start, för att minska risken för missförstånd och missnöjda kunder.

3. Vad händer om något skulle gå sönder? Vilka eller vilken försäkring har flyttfirman och vad är det denna täcker? Anlita endast företag som har en ansvarsförsäkring du anser är komplett.

4. Är företaget registrerat för F-skatt? Det kan kännas lockande att välja en flyttfirma “under bordet”, men kom ihåg att du inte kan använda RUT-avdraget om det inte finns F-skatt. Istället medför det extrakostnader för dig.

5. Hur serviceinriktade är personalen? Får du ett bra kundbemötande direkt eller känns det avigt? Service är viktigt så gå på magkänslan.

Med det sagt är en jämförelse ändå något bra och något du med all del bör göra. Du behöver bara se till att du tittar efter rätt saker i offerten och inte stirrar dig blind på prislappen. En billig flytt med trasiga föremål och försenade flyttlass är inte värt de eventuella hundralappar du lyckats spara in.